Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, May 03, 2013

Orang Sabah Buang UMNOPAS bertanding di Sabah sebagai memenuhi syarat dakwah. Visi di Sabah lebih kepada versi dakwah, menyampaiakan kebaikan agama kepada penduduk sana. Memberikan penjelasan Islam kepada umat Islam di sana yang tidak memahami Islam secara menyeleuruh.

PRU13 adalah satu daripada medan ke arah itu. Walaupun PAS masih baru di sana, penerimaan orang sabah Islam dan bukan Islam sungguh menakjudkan.

Beberapa kawasan PAS bertanding sudah menunjukkan tanda penerimaan di luar jangka. Penduduk atau masyarakat sana sudah bosan dengan tabiat dan tingkatlaku calon BN yang lebih banyak menipu rakyat daripada hendak membantu.

Gambar di atas menunjukkan pendudukan Sabah membuang bendera UMNO dan memberikan sokongan kepada PAS.

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily